|
Форум @ BelAstro.Net Форум белорусской любительской астрономической сети
|
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
dev81
ЛА
|
Добавлено: Чт Фев 05, 2015 10:46 Заголовок сообщения: |
|
|
Последнее фото очень привлекательно для жёлтые газет. Сенсация - белорусский астрофотограф запечатлел выпадание метеорита ё
Красиво получилось.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Deimos
Site Admin
|
Добавлено: Чт Фев 05, 2015 11:18 Заголовок сообщения: |
|
|
Не каркай
_________________ Алексей
Профи-диванщик с опытом, есть диплом А4 в рамке.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
bigol
ЛА
|
Добавлено: Чт Фев 05, 2015 21:24 Заголовок сообщения: |
|
|
Вельмі прыгожа. Але як на мой густ - как неба было трохі цямнейшае.
_________________ Проверено, мин нет.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Пт Фев 06, 2015 00:24 Заголовок сообщения: |
|
|
Мне ўжо і на расійскім форуме пра гэта не раз казалі. Але не магу занадта моцна хлусіць наконт кантрасту Млечнага Шляху і неба. На самай справе, наша атмасфера свеціцца досыць ярка нават удалечыні ад крыніц святла, і Млечны Шлях на гэтым фоне не такі ўжо і яркі. Я неба і так крывымі крыху зацямняю, але далей як па мне дык атрымліваецца ўжо зусім ненатуральна. Таму застаюцца два варыянты: ці рабіць цёмнае неба з бляклым Млечным Шляхам, ці наадварот, Млечны Шлях насычаць па максімуму, а разам з ім і неба.
Першы варыянт будзе беспройгрышным, калі глядзець фота ў цемры на цёмным фоне. Тады будзе нашмат большае адчуванне знаходжання ў тым месцы. Але паколькі глядзім мы здымкі дзе і адкуль заўгодна, то вырашыў спыніцца на светлых версіях. Прынамсі, у некалькіх паважаных мной аўтараў бачыў такое ж неба.:)
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Пт Фев 06, 2015 01:02 Заголовок сообщения: |
|
|
Гэтае месца (Адыр-Су) апынулася надзвычай маляўнічым, таму за ноч мы там нашчоўкалі багата падобных ракурсаў. Яшчэ адзін я выкладваў на "варожым" форуме, выкладу і тут.
Canon 5DMarkIII, Samynag 24/1.4 (на адкрытай дыяфрагме), ISO 3200, вытрымка 20 секунд, мазаіка.
Описание: |
|
Размер файла: |
1.57 MB |
Просмотрено: |
5880 раз(а) |
|
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
bigol
ЛА
|
Добавлено: Пт Фев 06, 2015 01:44 Заголовок сообщения: |
|
|
Віктар, ні ў якім разе не настойваю, гэта толькі мне так здаецца, як далетанту.
Але досыць смешна чытаць, что начное неба на тваіх творах выглядае нават "цямнейшым", "ненатуральным". На самой справе, я бычу неба ўначы амаль што чорным, а не блакітным ці светла-шэрым ;)
Цікава было б пабачыць абодва варыянты побач.
_________________ Проверено, мин нет.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Пт Фев 06, 2015 01:52 Заголовок сообщения: |
|
|
Не-не, я меў на ўвазе, што ненатуральна, калі Млечны Шлях такі яркі, як на фота вышэй, а неба цёмнае. Калі ж зрабіць усё цёмным, то будзе, вядома, натуральна:). Толькі ты ж сам ведаеш, што астрафатографы як пейзажныя, так і дыпскайшчыкі, прыкладаюць наадварот шмат высілкаў, каб паказаць не тое, што бачыць вока, а тое, што яно не бачыць:).
Але ні ў якім разе не прэтэндую на ісціну ў апошняй інстанцыі. Магчыма, я не маю рацыі і хутка сам гэта зразумею:).
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Scorp
ЛА
|
Добавлено: Пт Фев 06, 2015 04:15 Заголовок сообщения: |
|
|
Лунный желток. Снова туман всё пожирает.
|
288.18 KB |
5864 раз(а) |
|
_________________ SW2001PEQ5, Алькор, Celestron Travel Scope 70, ЗРТ 30х50, Celestron UpClose G2 10x50, Canon 550D
+37529 2935568 Валера
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Сб Фев 07, 2015 22:39 Заголовок сообщения: |
|
|
Зорны фантан з Эльбруса
У тую ноч мы былі на плато Канжол, адкуль адкрываецца прыгожы від на частку Галоўнага Каўказскага хрыбта і, канешне, на Эльбрус. Усю ноч унізе былі аблокі, а ў нас на вышыні 2800 метраў ззялі зоркі.
Canon 5DMarkIII, Sigma 50/1.4 Art, ISO 3200, мазаіка х 15 сек.
|
1.28 MB |
5789 раз(а) |
|
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Andrey Prokopovich
ЛА
|
Добавлено: Сб Фев 07, 2015 22:55 Заголовок сообщения: |
|
|
Ух, ну и виды там! Несмотря на монументальность горы, Земля все же на фоне МП выглядит такой мелкой.
_________________ ©Но что-то, кажется, идет не так...
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
ML
ЛА
|
Добавлено: Сб Фев 07, 2015 22:58 Заголовок сообщения: |
|
|
Задумка классная мне нравится!
А вот объектив некрасиво себя повёл - звёздные поля волнами от аберраций
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Сб Фев 07, 2015 23:07 Заголовок сообщения: |
|
|
Ага, аб'ектыў крыху папсаваў зоркі на краях. І гэта адзін з самых лепшых палціннікаў свету... Цікава, няўжо немагчыма зрабіць нешта такое, як Сам'янг зрабіў з 14, 24 і 35 мм? 50 мм у Сам'янга таксама ніякі...
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Andrey Prokopovich
ЛА
|
Добавлено: Сб Фев 07, 2015 23:10 Заголовок сообщения: |
|
|
Похоже, что добавление в название слова Art менее затратно, чем расчет оптики ))
_________________ ©Но что-то, кажется, идет не так...
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Сб Фев 07, 2015 23:27 Заголовок сообщения: |
|
|
Andrey Prokopovich писал(а): | Похоже, что добавление в название слова Art менее затратно, чем расчет оптики )) |
Не, сама па сабе шкляшка крутая. Я быў ёй вельмі задаволены. Калі не здымаць зоркі - ўвогуле фантастыка, ды й па зорках птушкі нашмат меншыя, чым у Кэнана, фіялетавыя арэолы яшчэ меншыя. Пры гэтым топавы палціннік Кэнана каштуе каля 1500, а гэтая Сігма - 1000. Пішуць, што па тэстах ён яшчэ і новы Цэйс за 4000 абставіў. І 35-мм версія Art таксама выдатная, але для астрафота там даўно ўжо ёсць Сам'янг 35/1.4.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
HeadsHunter
ЛА
|
Добавлено: Вс Фев 08, 2015 23:48 Заголовок сообщения: |
|
|
Andrey Prokopovich писал(а): | Похоже, что добавление в название слова Art менее затратно, чем расчет оптики )) |
Аберрации всегда будут на светосильных объективах на открытых диафрагмах по сути расплата за "большую дырку". Внесение в систему объектива оптических элементов против аберраций до конца проблемму не решает. У самого Сигма 35/1.4 Арт. Есть и Кэнон 85/1.8. и менее глазастые Кэноны 24-70/2.8, 70-200/2.8
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Ср Фев 11, 2015 15:42 Заголовок сообщения: |
|
|
HeadsHunter писал(а): | Аберрации всегда будут на светосильных объективах на открытых диафрагмах по сути расплата за "большую дырку". Внесение в систему объектива оптических элементов против аберраций до конца проблемму не решает. У самого Сигма 35/1.4 Арт. Есть и Кэнон 85/1.8. и менее глазастые Кэноны 24-70/2.8, 70-200/2.8 |
Аберацыі будуць, вядома, але для астрафота адны аберацыі з'яўляюцца крытычнымі, а другія - не такімі ўжо і страшнымі. Вось прыклад з 24/1.4. У Кэнана Л-ка апошняга пакалення каштуе пад 2000 долараў, дае выдатную рэзкасць і не такое і моцнае віньетаванне. Але зоркі па вуглах птушкамі збіраюцца ў вырай, ды яшчэ і фарбуюцца ў насычана фіялетавы колер:). У Сам'янга нават у вуглах няма ніякіх птушак, фіялет ёсць, але слабейшы, а тое што віньетаванне большае і агульная рэзкасць крыху горшая - для мяне гэта дробязі. А вось 50 мм аб'ектываў без птушак па вуглах чамусьці няма...
Вечар у даліне Уштулу.
Надзвычай маляўнічае месца, якое размешчана на 20 км вышэй сяла Верхняя Балкарыя на Каўказе. Людзей там мала, і аб цывілізацыі хутчэй нагадваюць статкі кароў і коней, якія тут ходзяць самі па сабе. Пакуль адышоўся на пару хвілін, каровы паспелі акупаваць месца здымак і аблізаць акумулятары, рэйку, грэлкі - добра, што хоць оптыку не вылізалі:).
Па дарозе, якая ледзь бачная ўдалечыні, можна праехаць яшчэ крыху, а далей пачнецца пешая сцежка, па якой можна прыйсці ў Паўночную Асецію
Canon 5DMarkIII, Samynag 24/1.4 (на адкрытай дыяфрагме), ISO 3200, вытрымка 20 секунд, мазаіка.
|
1.66 MB |
5687 раз(а) |
|
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
HeadsHunter
ЛА
|
Добавлено: Ср Фев 11, 2015 17:32 Заголовок сообщения: |
|
|
Viktar Malyshchyts из вашего опыта насколько доступный мне Сигма 35/1.4 Арт пригоден для астрофото? И получается ли убирать аберрации в том же Лайтруме? Сейчас хочу купить для астрофото и для работы Самьянг 14/2.8, потому как имеющийся у меня Сигма 12-24/4.6-5.6 для астрофото слишком уж темный
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Ср Фев 11, 2015 19:10 Заголовок сообщения: |
|
|
На раійскім Астрафоруме пішуць, што 35 мм Арт не такая ўдалая, як 50 мм. І ў адзін голас раяць Сам'янг 35/1.4. З Сам'янга я карцінкі бачыў - уражвае, ды і каштуе ў 2 разы танней.
Калі адкрыць які-небудзь сінтэтычны тэст па мірах (напрыклад, http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-...CameraComp=0&FLIComp=0&APIComp=0 ), то ўбачыце, што па цэнтры Сам'янг паўсюль саступае Сігме, але па вуглах лепшы. А ў астрафота самы жах - якраз у вуглах. Для паўсядзённай працы Сігма, канешне, лепш з-за лепшай рэзкасці і аўтафокуса.
Сам'янг 14/2.8 - аб'ектыў крыху спецыфічны. Па мне дык ён цемнаваты, рэальныя 2.8 там добра калі ў самым цэнтры кадра. Хаця маю некалькі кадраў з яго, якія мне падабаюцца. Свайго канкурэнта ад Кэнана ён, канешне, абыходзіць і па зорках у вуглах, і, канешне, па кошце.
Наконт прыбраць аберацыі ў Лайтруме - гледзячы якія аберацыі. Дысторсія і віньетаванне прыбіраюцца лёгка (толькі на фулфрэйме ў 14 мм да канца віньетку не выправіць, бо шум лезе - але я спецыльна ніколі да канца яе не праўлю). Для Сам'янга 14 мм дысторсія мае хітры вусапдаобны выгляд, таму давядзецца спампаваць профіль гэтага аб'ектыва для Лайтрума ці ACR. Калі зоркі птушкамі - ніякія Лайтрумы не дапамогуць, з фіялетавымі арэоламі барацьба на кампутары таксама можа быць толькі частковай.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Kostyan
ЛА
|
Добавлено: Ср Фев 11, 2015 21:17 Заголовок сообщения: |
|
|
Виктор, а Токина 16-28 2.8 подойдет для астропейзажей ?
Мне нужен ширик для путешествия, хорошо, если он еще астропейзажи сможет снимать. Кэнон 16-35 f4 идеальный вариант для путешествий, но боюсь 1 стоп по сравнению с токиной не даст ничего снять.
_________________ Какая была бы тишина, если бы люди говорили только то, что знают @ К.Чапек
Оборудование: Barska Cosmos 15x60, багажник 400 литров.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Ср Фев 11, 2015 21:28 Заголовок сообщения: |
|
|
А цяжка сказаць. Ведаю, што не асабліва ён горшы за Кэнан 16-35. А гэтым Кэнанам я шмат паздымаў. Знаёмы з адным чалавекам, які часам здымае зорныя пейзажы на гэтую Такіну. Мне цяпер цяжка адказаць на такое пытанне, бо ўжо 2 гады я здымаю зоркі толькі на Сам'янгі. Светласільны фікс супраць цямнейшага на цэлы стоп зума, канешне, выйграе нашмат.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|