|
Форум @ BelAstro.Net Форум белорусской любительской астрономической сети
|
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
Sidewinder
Модератор
|
Добавлено: Пн Апр 06, 2015 16:00 Заголовок сообщения: |
|
|
HeadsHunter писал(а): | А как вообще прогнозировать сияние? |
После мощной солнечной вспышки Х-класса можно ожидать сияния в течение 2 дней.
Можно подписаться на бесплатную рассылку spaceweather.com, и на почту будут приходить письма о различных интересных явлениях.
_________________ Руслан
South Belarus Observatory
flickr
www.visual.belastro.net
Прокат телескопов
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
HeadsHunter
ЛА
|
Добавлено: Пн Апр 06, 2015 18:39 Заголовок сообщения: |
|
|
Sidewinder писал(а): | HeadsHunter писал(а): | А как вообще прогнозировать сияние? |
После мощной солнечной вспышки Х-класса можно ожидать сияния в течение 2 дней.
Можно подписаться на бесплатную рассылку spaceweather.com, и на почту будут приходить письма о различных интересных явлениях. |
Спасибо.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Lupus
RadioAdmin
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 20:34 Заголовок сообщения: |
|
|
[url=http://news.~вывсёсамипонимаете~/society/443549.html]"Фотограф Антон Мотолько хочет подать в суд на Белтелерадиокомпанию за использование снимков"[/url]
Цитата: | Фотограф Антон Мотолько намерен обратиться в суд, чтобы напомнить Белтелерадиокомпании о существовании авторского права. Три его фотографии были использованы в сюжете о северном сиянии 15 марта 2015 года на телеканале "Беларусь-1". Фотографа возмутило, что у него никто не просил на это разрешения. Кроме того, телевизионщики не указали фамилию автора. |
IMHO, какая-то глупая затея. Это же для общеобразовательных целей, а не для коммерции его снимок взяли. Из блога к тому же. Не хочешь, чтобы брали снимки без спросу -- не выкладывай их на всеобщее обозрение -- золотое правило.
"Просто я живу на улице Ленина
И меня зарубает время от вре-ме-ни..." (с) Ф. Чистяков
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Andrey Prokopovich
ЛА
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 21:02 Заголовок сообщения: |
|
|
Ага, тут, кстати, хорошо разжевано
http://siliconrus.com/2014/12/vk-and-law/
Цитата: | закон разрешает свободное использование контента в информационных, научных, учебных и культурных целях. Никаких разрешений для этого не требуется. Платить вознаграждение тоже не нужно. Ограничения — следует обязательно указать автора и прописать источник цитирования |
_________________ ©Но что-то, кажется, идет не так...
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Lupus
RadioAdmin
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 21:06 Заголовок сообщения: |
|
|
Согласен, что автора нужно было указать, тут лоханулись. Но ЧСВ автора как-то бьёт чрезмерно, пиаром попахивает.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
bigol
ЛА
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 21:28 Заголовок сообщения: |
|
|
Я думаю, дело в том, КТО взял снимки без разрешения. Одно дело, какой-нибудь сайтик или юзер, и совсем другое - государственный телевещательный монстр-монополист. Это уже непозволительная наглость. И неуказание автора в этом случае - не промашка, а просто стиль работы. Наймите себе фотографов, платите им и хоть обснимайтесь. А хотите пользоваться результатами чужого труда - заплатите. Правильно, что за это автор пытается их проучить. Но сомневаюсь, что получится.
_________________ Проверено, мин нет.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Andrey Prokopovich
ЛА
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 21:32 Заголовок сообщения: |
|
|
Время покажет, кто победит Попкорн есть всегда в запасе
_________________ ©Но что-то, кажется, идет не так...
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
astroivan
ЛА
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 22:06 Заголовок сообщения: |
|
|
Против монстра не попрешь. Ничего не докажет. Мы не в Германии живем.
_________________ Ясного неба и успехов!
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Morozyako
Модератор
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Пт Апр 10, 2015 23:54 Заголовок сообщения: |
|
|
Lupus писал(а): | [url=http://news.~вывсёсамипонимаете~/society/443549.html]"Фотограф Антон Мотолько хочет подать в суд на Белтелерадиокомпанию за использование снимков"[/url]
Цитата: | Фотограф Антон Мотолько намерен обратиться в суд, чтобы напомнить Белтелерадиокомпании о существовании авторского права. Три его фотографии были использованы в сюжете о северном сиянии 15 марта 2015 года на телеканале "Беларусь-1". Фотографа возмутило, что у него никто не просил на это разрешения. Кроме того, телевизионщики не указали фамилию автора. |
IMHO, какая-то глупая затея. Это же для общеобразовательных целей, а не для коммерции его снимок взяли. Из блога к тому же. Не хочешь, чтобы брали снимки без спросу -- не выкладывай их на всеобщее обозрение -- золотое правило. |
Па нейкіх "паняццях" - можа і залатое правіла, але па законе - не. І не толькі ў Беларусі. І Інтэрнэт тут не прычым, як многія думаюць. Разумею, што ў краіне, дзе на 99% кампутараў усталяваныя пірацкія сістэмы, а фільмы глядзяцца толькі праз торэнты, другога меркавання быць не можа, але гэта не азначае, што ў нас няма заканадаўства аб абароне аўтарскіх правоў.
Кіно ці музыку нельга капіраваць, распаўсюджваць і г.д. без дазволу ўладальніка правоў. Паўсюль можна пачуць "Малітву" "Песняроў". Але выканала яе без дазволу NAKA і калі ласка - пазова ў суд на 57 мільёнаў (гэта толькі за музыку, словы там Купалавы). Пірацкая Вінда бясплатна ляжыць паўсюль, але яе выкарыстанне таксама забаронена і часта наказваецца па законе (не ў Беларусі). Тое ж самае і з фота - чым яны адрозніваюцца? Выклаў я дзесьці свой здымак - няхай тут і ляжыць, раз я так рашыў. Але ў іншых месцах яму знаходзіцца не дазваляў. Акрамя, канешне, правілаў кожнай пляцоўкі, бо, напрыклад, сацыяльныя сеткі дазваляюць перапосціць з указаннем аўтарства.
Канешне, для адукацыйных мэтаў можна і заплюшчваць вочы на такія выпадкі. Але аўтар меў поўнае права і адмовіць. Магчыма, ён увогуле нічога не хоча мець агульнага з БТ - мае права. Магчыма, яму не спадабаўся загаловак пра колеры сцяга - неабавязкова яму гэты сцяг можа падабацца, ды і непрыемна, калі твае фота падтрымліваюць "палітыку партыі"))). У мяне асабіста быў выпадак, калі я несвядома паўдзельнічаў у антыамерыканскай прапагандысцкай перадачы на АНТ, хоць мне і абяцалі, што трэба ўсяго толькі пракаментаваць навіну.
Нядаўна бачыў фота з конкурса "Мисс потребкооперация" ці штосьці там падобнае. І ў адным з конкурсаў прыгажуні выходзілі на сцэну пад мае таймлапсы. І цікава: запрошаныя "зоркі" кшталту Тэо і іншых пакруціліся пад фанеру і атрымалі добрыя ганарары, а я паліў бензін і мёрз уночы для таго каб яны карысталіся гэтым матэрыялам бясплатна? Звярнуліся б да мяне (кантакты былі ў тым жа роліку) - даволіў бы і бясплатна, але ж не, проста ўзялі без дазволу.
Самае цікавае, што ў тым сюжэце знайшлося і маё фота. Праўда за 13 верасня мінулага года). Спачатку я было напісаў Антону пра жаданне паўдзельнічаць таксама ў гэтай трагікамедыі, але пасля ўспомніў, што тыя здымкі палічыў за чыста тэхнічныя і нават РАВы выдаліў, таму нічога тут не дакажу.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Andrey Prokopovich
ЛА
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Сб Апр 11, 2015 22:34 Заголовок сообщения: |
|
|
Хочаце - верце, хочаце - не, але я здымаю палярнае ззянне. Так-так, пры нулявым Кр). Слабае, але нават са структурай. Я зараз пад Браславам.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
bigol
ЛА
|
Добавлено: Сб Апр 11, 2015 22:39 Заголовок сообщения: |
|
|
Чаму "пры нулявым"? Плагін да хрому ў умяне зараз паказвае Кр3.
_________________ Проверено, мин нет.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Lupus
RadioAdmin
|
Добавлено: Сб Апр 11, 2015 23:30 Заголовок сообщения: |
|
|
Хлопцы з поўначы пiшуць, што быў сполах, гадзiны паўтары таму.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Пн Апр 13, 2015 23:17 Заголовок сообщения: |
|
|
Так, быў сполах, хвілін на 10. Але свяцілася слаба як мінімум палову ночы.
Памятаеце, я тут пару разоў пісаў, што лаўлю часам слабыя фіялетавыя свячэнні на поўначы? Апошні прыклад быў з Бярэзіны (http://www.forum.belastro.net/viewtopic.php?p=64821#64821). Але шмат хто мне ўжо казаў, што палярным ззяннем гэта ніяк не можа быць, бо Кр тады быў 1-2. Я тады для сябе спісаў свячэнне на расеянае святло ад Сонца, хоць яно было і глыбока пад гарызонтам.
А на гэты раз я выразна бачыў святло ад Сонца на паўночным захадзе і фіялетавае свячэнне на поўначы. Яшчэ слабейшае, чым на згаданым вышэй здымку. Паколькі была лішняя камера, зарадзіў кароценькі таймлапс. І заўважыў, што ў гэтай фіялетавай пляме часам пераліваюцца малюсенькія слупы. Атрымліваецца, сапраўды, калі я раней пастаянна пісаў, што кожную другую паездку фіксую палярныя ззянні, гэта было праўдай. А колькі ж яшчэ такіх выпадкаў я нават не паказваў і не публікаваў! Няўжо ніхто дагэтуль не ведаў, што пры слабай геамагнітнай актыўнасці (але не пры нулявой) высока над палярным ззяннем прысутнічае фіялетавая дымка, якая заўважная нават на такіх шыротах? Прынамсі, у папулярных крыніцах пра такое ніколі не чытаў. І сайт Івана Пракапюка цяпер можна заваліць фіялетавымі плямамі).
Ну а пасля, як пісаў Віталік, быў сполах, які я бачыў нават вокам. Пасля яшчэ доўга трымалася дымка чырвонага колеру.
Canon 5DMarkIII, Samyang 24/1.4, ISO 3200, 13 sec.
Описание: |
|
Размер файла: |
869.79 KB |
Просмотрено: |
6734 раз(а) |
|
Описание: |
|
Размер файла: |
682.83 KB |
Просмотрено: |
6734 раз(а) |
|
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Вт Май 12, 2015 01:15 Заголовок сообщения: |
|
|
Сяджу на балоце Ельня у Мiёрскiм раёне. Неба светлае (ноч тут ужо не наступае), але здымаю фiялетавае ззянне:).
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
DzmitryK
Модератор
|
Добавлено: Вт Май 26, 2015 03:27 Заголовок сообщения: |
|
|
Поковырял опять свои снимки сияния от 17/18 марта (ой, там их еще много...! ) и обнаружил, что из 3-х соседних кадров можно склеить практически полную панораму всего неба. Чем и поспешил воспользоваться. Клеил в PTGui в нескольких вариантах, используя различные проекции - и вот что получилось в итоге:
Под крыльями сияния (круговая, звёзды слегка распушены плагином StarSpikes Pro) - В таком ракурсе сияние напоминает летящую хищную птичку
Под крыльями сияния-2 (меркатор, плюс вариант с распушенными звёздами)
Последний раз редактировалось: DzmitryK (Вт Май 26, 2015 12:03), всего редактировалось 1 раз
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Morozyako
Модератор
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
DzmitryK
Модератор
|
Добавлено: Вт Май 26, 2015 12:06 Заголовок сообщения: |
|
|
Да, знатное было сияние!..
Добавил еще варианты со слегка увеличенной насыщенностью цвета.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Viktar Malyshchyts
ЛА
|
Добавлено: Вт Май 26, 2015 21:48 Заголовок сообщения: |
|
|
Клас! Не магу нават сабе ўявіць такую карціну над сваёй галавой!
Варыянт з распушанымі зоркамі выглядае ўвогуле выдатна, толькі вось уражанне, што ўсё на фоне моцна замылена, быццам бы прайшоўся фільтр Median.
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|